Haal de kerstsfeer in je slaapkamer

Geplaatst op:

Als kerstliefhebber tover je met Kerst je woonkamer om tot een feestelijke en feeërieke ruimte. Maar waarom daar stoppen? Wij geven graag een aantal tips om ook je slaapkamer onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer.

Kerst-bed-steen

Kies voor een dekbedovertrek met kerstdesign

Een schotse ruit, kerststerren, rendieren, … The sky is the limit!

Ben je een koukleum? Kies dan meteen voor extra warmte en cosiness met een flanellen dekbedovertrek om lekker in weg te snuffelen.

Ga voor extra sfeer en gezelligheid met plaids

Tijdens de koude decembermaand kan extra warmte in de vorm van een furry plaid goed van pas komen. Je kunt de plaid gewoon als decoratie gebruiken of, wanneer je het koud hebt, lekker om je heen slaan als je in de zetel of in bed ligt.

Kerst-bed-hout

Decoreer je slaapkamer met kerstverlichting

Kerstlampjes zijn altijd gezellig, dus waarom niet in de slaapkamer?
Dus … versieren maar! Hang lampjes aan het hoofdeinde van je bed, aan de muur, aan het plafond of aan het raam, en geniet bij het slapengaan nog even van die gezellige kerstsfeer.

Kerst-bed-donker

Pillow fight

Pak je het liever iets subtieler aan? Gooi dan een aantal sierkussens met kerstmotief of een leuke kersttekst op je bed. Maar wees gewaarschuwd, dit kan wel uitnodigen tot een pillow fight.

Maak zelf kerstdecoratie

Zelf kerstdecoratie maken hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Neem een stolp en leg daaronder wat kerstlampjes en een rendiertje of ander kerstfiguurtje. Simpel maar sfeervol!

Kerst-stolp-beer

Versier je slaapkamerraam

Teken met een witte raamstift kerstfiguren op het raam of schrijf een mooie kerstboodschap zodat je buren of voorbijgangers ook van jouw raamdecoratie kunnen genieten. Minder creatief? Met behulp van sjablonen en spuitsneeuw kun je ook mooie decoraties maken op het raam.

Zet een (kleine) kerstboom op je slaapkamer

Kun je bij het slapengaan moeilijk afscheid nemen van de kerstboom? Zet dan simpelweg een klein kerstboompje op je nachtkastje of commode. Voeg er wat verlichting en een paar kerstballen aan toe en je slaapkamer is meteen klaar voor de feestdagen!