Hard of zacht matras, wat is de beste keuze?

Geplaatst op:

Een goede nachtrust begint bij het juiste matras. Maar wat is voor jou de beste keuze? Het kan moeilijk zijn om te beslissen of je moet gaan voor een hard of een zacht matras. We leggen jou graag uit hoe je het matras kiest waarop jij heerlijk comfortabel slaapt. 

Hard of zacht matras: de voordelen en nadelen

Over de specifieke voor- en nadelen van zachte en harde matrassen is al heel wat (digitale) inkt gevloeid. Afhankelijk van je lichaamsbouw, je slaaphouding en eventuele pijn in rug of gewrichten zou je moeten bepalen wat jouw droommatras is. Hard, zacht of iets tussenin – weet jij het nog? Al die goede raad en keuzewijzers maken het eigenlijk nóg moeilijker om een beslissing te nemen. En dat terwijl het wel om een heel belangrijke keuze gaat, die de kwaliteit van je nachtrust kan bepalen. Krijg je al stress? 

Hoe kies je een nieuw matras?

We hebben dan ook goed nieuws voor jou: je hoeft helemaal niet zelf te kiezen tussen hard of zacht matras. Hoe dat kan? Door je SLAAP-DNA® te laten bepalen. We meten daarbij jouw lichaamsprofiel op een wetenschappelijk onderbouwde manier. 

Dankzij die meting kom je exact te weten welk matrasprofiel jouw lichaam nodig heeft: zacht, medium of hard en met of zonder lendenondersteuning. De bedoeling is altijd dat je wervelkolom zowel in ruglig als in zijlig in een natuurlijke lijn ligt. Dat is nodig om alle druk weg te nemen zodat je lichaam volledig kan ontspannen tijdens je slaap. 

Latex of pocketveren 

Binnen elk matrasprofiel heb je verschillende opties. Zo kun je kiezen tussen een latexmatras of een matras met pocketveren in verschillende samenstellingen en prijscategorieën. Uiteraard zijn al die matrassen ook te vinden in allerlei afmetingen, zelfs tot een lengte van 220 cm.  

Een persoonlijk slaapsysteem 

Het is goed mogelijk om alleen je matras vernieuwen, maar het is pas ideaal als je gaat voor een volledig slaapsysteem op maat van je lichaam. Daarvoor heb je niet alleen een matras, maar ook een bedbodem en een hoofdkussen nodig. Heerlijk comfortabel én in stijl – zeker met de juiste accessoires erbij. 

Door alles te combineren, kun je matras jou perfect de ondersteuning doorgeven die je krijgt vanuit de bedbodem. Zo slaap je echt in lijn met jouw SLAAP-DNA® en sta je ‘s morgens uitgerust op. Dat willen we toch allemaal?  

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste matras?

Kom je er niet uit? Bij Ergosleep kunnen we jouw unieke lichaamsprofiel analyseren door een meting van jouw SLAAP-DNA®. Zo kom je precies te weten welke matras voor jou ideaal is.

matras