Wat is het verschil tussen een matras met pocketveren en een latexmatras?

Geplaatst op:

Matras met pocketveren of latexmatras, wat is het verschil?

De ene matras is de andere niet, en dat is maar goed ook. Iedereen heeft nu eenmaal andere slaapvoorkeuren en -behoeften, waardoor de perfecte matras ook voor iedereen anders is. Vandaar dat het niet zo simpel is om de juiste keuze te maken. Als je twijfelt tussen een matras met pocketveren of een latexmatras, vind je in deze blog heel wat informatie die je zal helpen bij het selecteren van jouw droommatras.

De materialen van een matras

De binnenkant van je matras zie je niet en toch is die heel belangrijk voor je slaapcomfort. De kern van een matras kan uitgevoerd zijn in verschillende materialen, elk met hun eigen typische eigenschappen. We vergelijken hier matrassen die binnenin pocketveren hebben met matrassen met een latexkern. Daarnaast bestaan er ook nog andere materialen, zoals koudschuim en memory foam. 

Wat is een pocketveermatras?

Pocketveermatrassen, ook wel bekend als pocketveringmatrassen, hebben een unieke verenconstructie die zorgt voor een uitstekende ondersteuning. Een pocketveermatras bevat namelijk honderden individuele stalen veren, die elk afzonderlijk verpakt zijn in stoffen zakjes of ‘pockets’. De pockets zijn met elkaar verbonden om samen een matras te vormen.

Wat zijn de voordelen van een pocketveermatras?

Het grote voordeel van de samenstelling met afzonderlijk verpakte pocketveren is dat elke veer individueel en kan bewegen en reageren op de druk die erop wordt uitgeoefend. Daardoor kan de matras zich dynamisch aanpassen aan de contouren van je lichaam in elke slaaphouding. 

Wanneer je op een pocketveermatras ligt, zakken alleen de veren in die direct door jouw lichaamsgewicht worden belast. Zo krijg je een goede ondersteuning van je wervelkolom en gewrichten, en wordt de druk evenwichtig verdeeld. Door de gelijkmatige drukverdeling ontstaan minder pijnlijke drukpunten in je lichaam en word je ’s morgens lekker uitgerust en zonder pijn wakker. Ook als je met twee slaapt, is een pocketveermatras een goede keuze. Aangezien de veren individueel bewegen, verstoren jij en je partner elkaars nachtrust amper, zelfs als jullie veel liggen woelen.

Hoe comfortabel is een pocketveermatras?

Op een pocketveermatras kan je zeker zalig slapen. Natuurlijk zitten er wel nog kwaliteitsverschillen tussen de verschillende pocketveringmatrassen. De Ergosleep® pocketveermatrassen zijn in ieder geval buitengewoon comfortabel, alsof je op een wolk slaapt! De thermisch geharde interactieve pocketveren geven een zacht en luxueus gevoel en een optimale ondersteuning. Bovendien zijn de Ergosleep® pocketveermatrassen binnenin opgedeeld in wel vijf of zeven comfortzones voor een perfecte drukverdeling en ondersteuning ter hoogte van je schouders, je heupen en de andere delen van je lichaam. Ergonomisch gevoelige zones zijn ook verwerkt in een X- en Y-profiel volgens de breedte van je schouders, taille en heupen. 

De meeste Ergosleep® pocketveermatrassen hebben aan beide kanten een comfortlaag in natuurlijke latex, die heerlijk is om op te liggen. Daardoor zijn ze minder zwaar dan latexmatrassen, terwijl ze wel dezelfde ventilerende en vochtregulerende voordelen bieden. Je gebruikt de Ergosleep® pocketveermatrassen typisch in combinatie met een boxspringbodem

Wat is een latexmatras?

Een latexmatras heeft een kern die gemaakt is van latex. Als je een kwalitatieve latexmatras wil, let je er best op dat het gaat over natuurlijke latex, duurzaam gewonnen uit het sap van de rubberboom. Natuurlijke latex staat bekend om zijn veerkracht, ademend vermogen en antiallergische eigenschappen. Het is een zeer soepel materiaal, wat zorgt voor een uiterst comfortabele matras. 

Natuurlijke latex of synthetische latex?

Natuurlijke latex is niet te vergelijken met synthetische latex, die wordt geproduceerd met behulp van chemische processen. De goedkopere synthetische variant ventileert slecht zodat je sneller gaat zweten in bed. Als je vaak te warm hebt ’s nachts, is dat zeker iets om rekening mee te houden.

De latexmatrassen van Ergosleep® zijn altijd gemaakt van 100% natuurlatex of het nog kwalitatievere Talalay-latex, natuurlijke latex die een extra hoogwaardig productieproces heeft doorlopen waardoor het nog zachter en nog meer ventilerend en vochtregulerend is. De open en gelijkmatige celstructuur van Talalay-latex is ideaal voor een aangenaam slaapklimaat en zorgt voor een goede drukverdeling. Zo heb je minder last van gewrichts- of rugproblemen.

De voordelen van een latexmatras

Zoek je een latexmatras die jouw lichaam perfect ondersteunt? Heb je een voorkeur voor iets hardere of net iets zachtere latexmatras? In de Ergosleep®-matrassen zijn de lendenzone en de ergonomische zones verwerkt in een X- of Y-profiel volgens de breedte van je schouders, taille en heupen. Bovendien zijn ze allemaal beschikbaar in drie verschillende hardheden

Een belangrijk voordeel in vergelijking met pocketveringmatrassen zijn de antiallergische eigenschappen van latex. Natuurlijke latexmatrassen zijn van nature bestand tegen huisstofmijt en schimmelgroei, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met allergieën. Door hun bijzonder ventilerend vermogen zijn ze ook antibacterieel. De luxe Alpura-hoezen rond de Ergosleep®-matrassen bevatten ook nog eens probiotica waardoor ze huisstofmijtvrij en antiallergisch zijn. Daarnaast zijn ze sterk vochtabsorberend en schimmelwerend.     

Slaap je met twee? Dan is een latexmatras absoluut een aanrader. Matrassen in latex produceren doorgaans weinig geluid en minimaliseren de bewegingsoverdracht tussen partners. Als een van de twee – of allebei – ’s nachts veel beweegt en draait, dan zal de ander daar zelden iets van merken. Het soepele latex vangt de bewegingen namelijk op. 

Een nieuwe matras kiezen: vraag hulp!

Wordt het een matras met pocketveren of met latex? Twijfel je nog over het type matras dat voor jou de beste keuze is? Kom langs bij een Ergosleep®-verdeler voor advies op maat. We helpen jou graag om de ideale matras te vinden op basis van jouw persoonlijke SLAAP-DNA®. Onze gratis SLAAP-DNA® meting brengt in 8 minuten de drukpunten van je lichaam in kaart zodat je precies weet welke oplossingen voor jou perfect zijn.