Bedframes

Een bedframe voor je lattenbodem: mooi en stijlvol  

Met een bedframe, ook wel bedomranding of bedkader genoemd, creëer je een bed in je eigen stijl. Kies het materiaal, de stoffering en de kleur die je wil. Bij Ergosleep® vind je een heel ruim assortiment. 

De prijzen die je hieronder ziet, zijn steeds setprijzen voor tweepersoonsbedden. Dit betekent de prijs van het gestoffeerde bedkader + hoofdbord, inclusief twee P1 lattenbodems en twee P400 matrassen. 

Ga aan de slag met de configurator om je eigen bed samen te stellen en neem je configuratie mee naar een Ergosleep® verdeler in je buurt!

Waarvoor dient een bedomranding?

Met alleen het bedkader heb je nog geen bed. Daarvoor plaats je in de bedomranding ook nog een lattenbodem met daarop de matras. Je kan kiezen tussen een niet verstelbare, een manueel verstelbare of een elektrisch verstelbare lattenbodem.  
In principe kan je ook een bed samenstellen met alleen een matras en een lattenbodem op pootjes. Maar aangezien het oog ook wat wil, voegt bijna iedereen ook een bedomranding toe. Welk bedkader je kiest, hangt af van je smaak. Je bed bepaalt in grote mate de stijl van je slaapkamer, dus met een ledikant of bedomranding maak je er echt iets moois van. Een hoofdbord maakt het helemaal af. 

 
Stijlen en materialen

Houten bedomranding

Hou je van een natuurlijke of Scandinavische stijl in je slaapkamer? Dan past een houten ledikant zeker bij jou. Een bedomranding in hout ziet er licht en rustgevend uit en is gemakkelijk te onderhouden. Je hebt ook binnen het aanbod houten bedframes nog heel wat variatie. Breed of smal, licht of donker, met of zonder hoofdbord, … er is voor elk wat wils. Afhankelijk van de vorm oogt je houten bedkader strak en modern, stoer of elegant. 

Gestoffeerde bedomranding

Een gestoffeerde bedomranding geeft je bed extra cachet. Het krijgt hiermee de warme, luxueuze look van een boxspring. Het soort stof, de kleur en de vorm van het frame geven aan je gestoffeerde bedkader een heel eigen uitstraling. Ook het hoofdbord is heel bepalend voor de stijl. Klassiek of strak, eerder luchtig of liever wat massiever? Alles is mogelijk. Met een bijpassend nachtkastje, voetbord en bedbank erbij heb je een echte hotelsfeer bij je thuis.

Welke maat moet ik kiezen voor mijn bedkader?

Je bedkader hoort samen met je lattenbodem en matras. Samen vormen ze je bed. Dat moet vooral lang en breed genoeg zijn om comfortabel te liggen, alleen of samen met je partner. Heel belangrijk is dus om je bed en bedomranding ruim genoeg te nemen. Het advies is om voor de lengte minstens 20 centimeter meer te nemen dan de grootste persoon die het bed gebruikt. In de breedte houd je best rekening met je slaapgewoonten. Krijg je het snel te warm of heb je liefst zoveel mogelijk slaapruimte, neem dan een wat breder bed. 
Natuurlijk moet je nieuwe bed, inclusief de bedomranding, ook in je slaapkamer passen. Als je amper ruimte overhoudt rond je bed, is dat bijvoorbeeld niet handig om je bed op te maken. Ook in functie daarvan kies je dus je bedframe in bepaalde afmetingen. Zoek je een tweepersoonsbed? In een extra grote slaapkamer kan je gaan voor een extra ruim bed van 180 of zelfs 200 cm breed. Als dat te krap is, neem je beter een bed met een klassieke breedte van 160 cm of een zogenaamde twijfelaar van 140 cm breed. In de lengte is 200 cm de standaard, maar in functie van je comfort kan je ook 210 of 220 cm kiezen. Denk eraan dat een hoofdbord ook nog meer ruimte inneemt in je slaapkamer. 

De meest gekozen afmetingen voor bedframes of ledikanten:

bedframe 180x200, 180x210, 180x220 
bedframe 160x200, 160x210, 160x220 
bedframe 140x200, 140x210, 140x220 
bedframe 120x200, 120x210, 120x220 
bedframe 90x200, 90x210, 90x220 

 
Welke combinatie van bedomranding met lattenbodem en matras?

De afmetingen van je lattenbodem(s) en je bedframe moeten altijd bij elkaar passen. In een bedkader dat breed genoeg is voor 2 personen, kan je ook 2 lattenbodems keggen. Zo kan je voor een twijfelaar van 140x200 cm kiezen tussen twee lattenbodems van 70x200 cm of één lattenbodem van 140x200 cm. Daarop kan je vervolgens twee matrassen van 70x200 cm leggen ofwel één grote matras van 140x200 cm. Voor een breed bed van 200x200 cm heb je twee lattenbodems van 100x200 cm nodig. Je kan wel kiezen tussen één matras van 200x200 cm of twee eenpersoonsmatrassen van 100x200 cm.  

Maak er een perfect geheel van

Droom je van een slaapkamer waar je heerlijk slaapt en waar alles perfect op elkaar is afgestemd? Zorg voor optimaal slaapcomfort met een slaapoplossing die mooi oogt én van goede kwaliteit is. Naast een goede lattenbodem en matras zorgt ook je hoofdkussen voor een ideale slaaphouding. Tover je slaapkamer helemaal om tot een plaatje met mooi bedtextiel en accessoires als een bedbank, nachtkastjes en leeslampjes. 

Een bedomranding van Ergosleep®

Bij Ergosleep® kan je je bed helemaal samenstellen volgens jouw slaapwensen. We bieden een heel ruim assortiment gestoffeerde bedframes en hoofdborden in alle mogelijke stijlen, kleuren en afmetingen. Zo vind je zeker een bedkader dat bij je past. Laat je online inspireren en kom daarna de mogelijkheden in het echt bekijken bij een Ergosleep®-verdeler in je buurt. We helpen jou graag bij de zoektocht naar jouw droombed. Ben je ook op zoek naar je ideale lattenbodem of matras? Onze hoogtechnologische meting brengt in 8 minuten jouw persoonlijke SLAAP-DNA in kaart. Het begin van een leven lang gezond slapen. Welkom!