Boxsprings

Met een boxspring tover je je slaapkamer om tot een oase van rust met een heerlijke hotelsfeer. Een boxspring, in combinatie met een goede matras, is dan ook elegant, stijlvol en supercomfortabel. Bij Ergosleep® vind je zeker een comfortabele en mooie boxspring die past bij jouw slaapkamerinterieur en slaapbehoeften. Je kan kiezen uit verschillende combinaties met matrassen en uit allerlei opties voor de bekleding, kleuren en hoofdborden in elke stijl.  

Wat is een boxspring? 

‘Boxspring’ is eigenlijk een Engelse term die verwijst naar een ‘bak met veren’. Een boxspring is inderdaad een stevige houten bak waarin metalen spiraalveren zitten. De binnenkant is niet zichtbaar omdat de box altijd is overtrokken met een vaste bekleding, meestal in een geweven stof maar soms ook in kunstleer of fluweel. De boxspring zelf is het alternatief voor een lattenbodem. Je combineert hem dus met een matras die er perfect op aansluit. Indien je het wenst, kan je bovenop de matras nog een topper leggen (een dunnere topmatras) die je beschermt met een hoeslaken. Zo blijft de matras zelf schoon. 

De voordelen van een boxspring 

Een ander woord voor een boxspringcombinatie is een ‘hotelbed’. Dit type bed is namelijk standaard terug te vinden in de betere hotelkamer. Niet verwonderlijk, want een boxspring biedt grote voordelen op verschillende vlakken: 

Comfortabel

Een boxspring geeft een perfecte ondersteuning en is geschikt voor iedereen. Bij Ergosleep® kan je de boxspring en matras kiezen die het best bij jouw lichaam passen. Kom gerust langs bij een verdeler om jouw SLAAP-DNA® te laten meten. 

Ventilerend  

Dankzij de open binnenstructuur van de boxspring kan de lucht goed circuleren zodat je het minder snel te warm krijgt en je transpiratie gemakkelijk wordt afgevoerd. Extra hygiënisch en goed voor de nachtrust! 

Stijlvol 

De stoffering geeft de boxspring een zeer luxueuze uitstraling en zorgt voor die typische hotellook. Er bestaan verschillende soorten bekleding in allerlei kleuren, van neutraal tot fel, zodat je je boxspring aan je eigen stijl kan aanpassen. 

Volledig te personaliseren 

Naast de bekleding heb je nog meer opties om je boxspring de gedroomde uitstraling te geven: pootjes, een voetbord of een hoofdbord zijn er in verschillende materialen, kleuren, vormen en stijlen. Strak en modern, weelderig of natuurlijk? Jij kiest.  

Hoger dan een gewoon bed 

Een boxspring is normaal gezien hoger dan een gewoon bed met lattenbodem. Daardoor stap je extra gemakkelijk in en uit je bed. Ook het bed opmaken of verschonen gaat een stuk comfortabeler en meer ergonomisch.  

Voor alle matrassen 

Een boxspring kan je combineren met alle soorten matrassen. Door de combinatie met een pocketveermatras krijgt je lichaam optimale ondersteuning.  

Verschillende afmetingen 

Je vindt boxsprings in alle afmetingen. Extra breed of extra lang, of juist liever wat smaller omdat je weinig ruimte hebt? Alles is mogelijk. Een boxspring heeft geen bedomranding. Als je geen hoofdbord en voetbord toevoegt, is het complete bed dus niet groter dan de maat van je matras. In kleinere kamers kan dat zeker een voordeel zijn.  

Lange levensduur 

Een boxspring van goede kwaliteit gaat gemakkelijk 20 tot 25 jaar mee. Gebruik je een topper, dan kan je die tussendoor wel eens vervangen. Dat doe je best na een vijftal jaar. 

 

De bekleding van je boxspring onderhouden 

De vaste bekleding van een boxspring schrikt sommige mensen af, want hoe houd je die schoon? Bedenk dat boxsprings typisch zijn voor hotelkamers, terwijl die toch voor een vlekkeloos interieur moeten zorgen. Zo moeilijk is het dus niet om een boxspring perfect te onderhouden. 

Voor je een boxspring koopt, houd je wel best rekening met je gezinssamenstelling en je manier van leven. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen die graag ontbijt op bed brengen? Of mag de hond of kat op het voeteneinde liggen? Dan kies je waarschijnlijk beter geen stoffen bekleding in een heel lichte kleur. Ook fluweel kan wat tricky zijn. Kunstleer of een stof in een donkere tint zijn wellicht betere opties.  

Regelmatig onderhoud is in ieder geval belangrijk om de bekleding in topconditie te houden. Dat wil zeggen: minstens elke week de bekleding stofzuigen en om de 14 dagen afnemen met een licht vochtige doek. Je kan de stof ook beschermen met een vlekkenspray. Toch een vlek? Gebruik altijd een niet-agressief schoonmaakproduct dat geschikt is voor textiel. Indien nodig kan je ook een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf inschakelen. 

Eenpersoons of tweepersoons boxspring 

Net als lattenbodems, bestaan boxsprings in verschillende breedtes: eenpersoons boxsprings, tweepersoons boxsprings of zogenaamde ‘twijfelaars’ met een breedte van 120 of 140 cm. Ook de lengte varieert. Wie groot is, kiest beter een langer formaat van 210 of zelfs 220 cm. Bij Ergosleep® betaal je daarvoor geen meerprijs! 

Wist je dat je twee eenpersoons boxspringsets kan samenvoegen tot één tweepersoons exemplaar met behulp van speciale koppelpoten? Zo verstoren jij en je partner elkaars nachtrust niet en liggen jullie samen in bed maar toch elk op een eigen boxspring. 

Elektrisch verstelbare boxsprings 

Een elektrisch verstelbare boxspring is het summum van comfort. Je vindt boxsprings met één tot vier motoren. Bij de versie met vier motoren kan je niet alleen het ruggedeelte maar ook het benengedeelte verstellen en de positie van je hoofd en knieën aanpassen. Dat doe je heel eenvoudig met een afstandsbediening zodat je lekker rechtop in bed kan zitten lezen of tv-kijken. Heb je last hebt van een slechte bloedsomloop? Dan kan je het benengedeelte wat hoger instellen om te slapen. 

Is een elektrisch verstelbare boxspring voor jou geen must? Dan kies je gewoon een vaste, niet-verstelbare boxspring. Die is bovendien meer budgetvriendelijk terwijl je toch ook zeker bent van slaapcomfort. 

Boxspringsets aanpassen aan je stijl en slaapwensen 

Een boxspring is altijd een goede investering in je slaapcomfort. Ga voor kwaliteit zodat je er minstens 20 jaar plezier hebt. Met een boxspring van Ergosleep® lukt dat zeker. Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een boxspringset waarbij je een combinatie van boxspring, matras en toebehoren van Ergosleep® samen aanschaft. Dat is voordeliger dan de bodem en matras apart kopen. Binnen de boxspringsets kan je nog kiezen uit verschillende breedtes en lengtes en kies je ook zelf het hoofdbord, de bedpoten en de kleur van de stoffering.  

 

Een boxspring van Ergosleep® 

Wil je meer weten over de boxsprings van Ergosleep®? Bekijk het aanbod online en kom langs bij een Ergosleep®-verdeler. Daar helpen we jou graag bij je keuze. Om te weten welke boxspring en matras het best bij jou passen, meten we gratis jouw SLAAP-DNA®. Op amper 8 minuten tijd brengen we de drukpunten van jouw lichaam in kaart. Maak dus snel een afspraak voor een meting van jouw SLAAP-DNA®.