Welke slaapgewoonte uit het buitenland wil jij thuis introduceren?

Geplaatst op:

Kruip jij graag vroeg onder de wol of doe je liever een middagdutje? Iedereen gaat op zijn eigen manier om met slaap, maar ook in het buitenland hebben ze andere slaapgewoontes dan bij ons. De manier waarop we slapen is dus niet enkel individueel bepaald, maar ook cultureel. We zetten de meest opvallende slaapgewoontes uit het buitenland op een rijtje.

Vrouw-boek-strand

1) Engeland 

Je favoriete pyjama aantrekken en onder de lakens kruipen, volgens ons bestaat er geen heerlijker gevoel. Toch zijn er ook heel wat mensen die liever naakt slapen. Als jij zo iemand bent, dan is Engeland de place to be! Nergens ter wereld wordt er zoveel naakt geslapen als door de Engelsen. Dat is ook helemaal niet zo gek, want naakt slapen heeft verschillende voordelen. Je kan makkelijker je lichaamstemperatuur reguleren én je bent closer met je partner, een win-win situatie dus. 

 

2) Australië 

Je hebt vast al gehoord van co-housing, maar ook co-sleeping is in sommige culturen een heus succes. De Aboriginals in Australië houden ervan om te slapen in groep. Ze gaan in lange rijen liggen, waarbij de vrouwen en kinderen in het midden slapen. De mannen liggen aan het uiteinde van dit massa-bed om hen te beschermen. 

 

3) Japan 

We gaven jullie eerder al tips voor de perfecte powernap, maar wat als je een powernap zou kunnen houden op kantoor? In Japan word je niet raar aangestaard wanneer je een dutje doet tussen het werk door. Daar zien ze vermoeidheid als een teken dat je een harde werker bent. Nochtans kan de vermoeidheid van de Japanners ook komen door hun slaaptekort. Ze zijn de nummer 1 ter wereld als het aankomt op minste nachtrust. Gemiddeld slapen ze slechts 6 uur en 22 minuten per nacht.  

 

4) Spanje 

Hét bekendste voorbeeld van een andere slaapgewoonte is de Spaanse siësta. Het verschil met een powernap zit ‘m in de tijd. Een powernap duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten, terwijl een siësta enkele uren inneemt. De siësta wordt niet alleen in Spanje gehouden, maar ook in andere warme Europese landen en tropische landen buiten Europa. Rond het middaguur, keren werknemers terug naar huis en gaan winkels dicht. Op het heetst van de dag wordt een middagdutje gedaan om er vervolgens weer tegenaan te gaan. 

 

5) Botswana 

Slapen wanneer je moe bent: we zullen het hier nog niet meteen ingeburgerd krijgen. In Botswana is het wel gebruikelijk om even te gaan liggen en een paar uurtjes te slapen wanneer jij daar nood aan hebt, of dat nu ’s nachts is of midden op de dag. De inwoners van Botswana slapen dan ook geen 8 uur per nacht. Het voordeel van deze slaapgewoonte? Je gaat op een luchtige manier om met je slaap en hoeft daarom nooit te stressen over een slaaptekort. 

 

6) Indonesië 

Over stress gesproken… In Bali gaan ze om met stress door te gaan slapen. Onderzoek toonde aan dat door in een diepe slaap te vallen, je stress vermindert of zelfs verdwijnt. Dat klinkt misschien wel vreemd als jij al ooit lag te piekeren en de slaap niet kon vatten door stress. Onze tips helpen je vast op weg om stress uit de slaapkamer te houden en zorgeloos in een diepe slaap te vallen. 

 

7) Mexico

In Mexico is de hangmat één van de meest geproduceerde producten. Dat komt omdat Mexicanen graag in hangmatten slapen. Een slaapgewoonte die al eeuwen meegaat. Wij slapen stiekem toch liever in ons Ergosleep®-bed dat ons lichaam volledig ondersteunt. 


Gekke slaapplekken 

We hebben enkele buitenlandse slaapgewoontes opgelijst, maar er bestaan ook de meest gekke plekken om de nacht door te brengen. Misschien heb jij al ooit op de grond geslapen, maar verschillende mensen slapen bijvoorbeeld graag in de zetel. Ontdek de voor-/nadelen van in slaap vallen in de zetel. Andere grappige slaapplekken om te ontdekken: in de trein, op het vliegtuig, in de helikopter, in een iglo of zelfs in een kraan of boomhut. Het kan allemaal! Misschien kan jij een originele slaapplek kiezen voor je volgende vakantie?